Oferta uroczystości weselnej

PROPOZYCJA MENU

1. PRZYWITANIE

  • Przywitanie "chlebem i solą"
  • Toast z kieliszkiem szampana

2. DANIA GORĄCE - DO WYBORU

ZUPY

  • Rosół z makaronem domowym
  • Krem z pieczarek z grzankami
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

II DANIA

  • Schab w sosie z borowików
  • Cielęcina po parmeńsku
  • Polędwica po parysku
  • Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym
  • Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami
  • Cielęcina zapiekana z ananasem i serem

Dodatki do mięsa: ziemniaki, frytki, ryż warzywa na parze, bukiet surówek

Deser do obiadu: jabłecznik lub sernik z gałką lodów

DANIE GORĄCE PRZED PÓŁNOCĄ

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub diablotką
  • Żurek staropolski w chlebku
  • Zupa gulaszowa
  • Flaki
  • Pórkólt wieprzowy z zapiekanym pieczywem tostowym

DANIE GORĄCE PO PÓŁNOCY

  • Prosię pieczone w całości z farszem
  • Szynka wieprzowa pieczona w całości z chrzanem
  • Szaszłyk wieprzowy płonący
  • Udka pieczone z pieczarką panierowaną i zapiekaną

3. ZIMNE PRZEKĄSKI - DO WYBORU

  • Befsztyk tatarski
  • Carpaccio z łososia
  • Terrino z łososia wędzonego
  • Galantyna z drobiu lub nóżek wieprzowych
  • Ozorki w galarecie
  • Schab ze śliwką
  • Półmisek mięs pieczystych
  • Półmisek serów (4 rodzaje)
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
  • Szparagi na szynce
  • Jajko w szynce
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Ryba po grecku
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym
  • Sandacz w galarecie
  • Śledź w oleju z cebulką i grzybkami marynowanymi
  • Śledź po flamandzku
  • Śledź po węgiersku
  • Rolmopsy

4. SAŁATKI - DO WYBORU

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z kalafiora
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
  • Sałatka z kurczaka wędzonego z ananasem
  • Mozzarella z pomidorami

5. DODATKI DO DAŃ I PRZEKĄSEK

  • Pieczywo mieszane
  • Masło
  • Sosy: majonezowy, czosnkowy, koperkowy
  • Ketchup, musztarda, ćwikła, chrzan
  • Mix warzywny
  • Warzywa marynowane

6. NAPOJE GORĄCE - BEZ OGRANICZEŃ

  • Kawa z ekspresu lub po turecku
  • Herbata z cytryną

7. DESER

  • tort weselny

Koszt menu na 1 osobę 120-150 zł bez napoi zimnych i alkoholu.

Koszt menu z napojami i alkoholem (bez ograniczeń) na 1 osobę 180-210 zł.

Proponujemy Państwu organizację poprawin tradycyjne przy stole lub ze stołem wiejskim (wyroby produkcji własnej). Koszt menu wesela z poprawinami na 1 osobę 210 zł.

UDZIELAMY RABAT DLA ŻOŁNIERZY I PRACOWNIKÓW WOJSKA ORAZ NA ORGANIZACJĘ WESELA W PIĄTKI.



Oferta uroczystości z okazji

I Komunii Świętej

MENU - 100 ZŁ/OS

PRZYGOTOWANIE STOŁU

  • Obrusy, kwiaty, świece, serwetki komunijne
  • Zastawa stołowa
  • Obsługa

ZUPA - JEDNA DO WYBORU

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Żurek z jajkiem

DANIE GŁÓWNE - JEDNO DO WYBORU

  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet Zagłoba
  • Zraz wołowy z ciemnym sosem pieczeniowym
  • Zraz wieprzowy z jasnym sosem pieczeniowym
  • Kotlet schabowy
  • Filet z kurczaka panierowany
  • Kotlet mielony faszerowany serem

DODATKI DO WYBORU

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki puree
  • Ryż
  • Kasza
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Zestaw surówek
  • Bukiet warzyw gotowanych

DESERY DO WYBORU

  • Lody z owocami i bitą śmietaną
  • Owoce z bitą śmietaną
  • Tort komunijny

PRZEKĄSKI - 3 DO WYBORU

  • Mięsa pieczone podawane na zimno
  • Jaja faszerowane lub w sosie tatarskim
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem lub jarzynowa
  • Śledź w oleju
  • Ryba po grecku lub z ananasem
  • Galaretka z drobiu lub wieprzowa
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym

DODATKI DO WYBORU

  • Pieczywo
  • Masło
  • Sosy: czosnkowy, majonezowy
  • Ketchup, musztarda

NAPOJE GORĄCE WG ZAMÓWIENIA

  • Kawa
  • Herbata

NAPOJE ZIMNE 0,5L/OS

  • Soki owocowe
  • Woda gazowana/niegazowana
  • Napoje gazowane

UWAGA !!!

Restauracja "Mars" zaprasza na

wieczorki  taneczne

 z muzyką na "żywo"

w piątki od godz. 20.00-2.00

 i w soboty od godz. 20.00 - 3.00