PROPOZYCJA MENU
1. PRZYWITANIE
- Przywitanie "chlebem i solą"
- Toast z kieliszkiem szampana
2. DANIA GORĄCE - DO WYBORU
ZUPY
- Rosół z makaronem domowym
- Krem z pieczarek z grzankami
- Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
II DANIA
- Schab w sosie z borowików
- Cielęcina po parmeńsku
- Polędwica po parysku
- Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym
- Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami
- Cielęcina zapiekana z ananasem i serem
Dodatki do mięsa: ziemniaki, frytki, ryż warzywa na parze, bukiet surówek
Deser do obiadu: jabłecznik lub sernik z gałką lodów
DANIE GORĄCE PRZED PÓŁNOCĄ
- Barszcz czerwony z pasztecikiem lub diablotką
- Żurek staropolski w chlebku
- Zupa gulaszowa
- Flaki
- Pórkólt wieprzowy z zapiekanym pieczywem tostowym
DANIE GORĄCE PO PÓŁNOCY
- Prosię pieczone w całości z farszem
- Szynka wieprzowa pieczona w całości z chrzanem
- Szaszłyk wieprzowy płonący
- Udka pieczone z pieczarką panierowaną i zapiekaną
3. ZIMNE PRZEKĄSKI - DO WYBORU
- Befsztyk tatarski
- Carpaccio z łososia
- Terrino z łososia wędzonego
- Galantyna z drobiu lub nóżek wieprzowych
- Ozorki w galarecie
- Schab ze śliwką
- Półmisek mięs pieczystych
- Półmisek serów (4 rodzaje)
- Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
- Szparagi na szynce
- Jajko w szynce
- Jajko faszerowane pieczarkami
- Ryba po grecku
- Ryba w sosie słodko-kwaśnym
- Sandacz w galarecie
- Śledź w oleju z cebulką i grzybkami marynowanymi
- Śledź po flamandzku
- Śledź po węgiersku
- Rolmopsy
4. SAŁATKI - DO WYBORU
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z kalafiora
- Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
- Sałatka z kurczaka wędzonego z ananasem
- Mozzarella z pomidorami
5. DODATKI DO DAŃ I PRZEKĄSEK
- Pieczywo mieszane
- Masło
- Sosy: majonezowy, czosnkowy, koperkowy
- Ketchup, musztarda, ćwikła, chrzan
- Mix warzywny
- Warzywa marynowane
6. NAPOJE GORĄCE - BEZ OGRANICZEŃ
- Kawa z ekspresu lub po turecku
- Herbata z cytryną
7. DESER
- tort weselny
Koszt menu na 1 osobę 120-150 zł bez napoi zimnych i alkoholu.
Koszt menu z napojami i alkoholem (bez ograniczeń) na 1 osobę 180-210 zł.
Proponujemy Państwu organizację poprawin tradycyjne przy stole lub ze stołem wiejskim (wyroby produkcji własnej). Koszt menu wesela z poprawinami na 1 osobę 210 zł.
UDZIELAMY RABAT DLA ŻOŁNIERZY I PRACOWNIKÓW WOJSKA ORAZ NA ORGANIZACJĘ WESELA W PIĄTKI.
Oferta uroczystości z okazji
I Komunii Świętej
MENU - 100 ZŁ/OS
PRZYGOTOWANIE STOŁU
- Obrusy, kwiaty, świece, serwetki komunijne
- Zastawa stołowa
- Obsługa
ZUPA - JEDNA DO WYBORU
- Rosół z makaronem
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- Żurek z jajkiem
DANIE GŁÓWNE - JEDNO DO WYBORU
- Kotlet de Volaille
- Kotlet Zagłoba
- Zraz wołowy z ciemnym sosem pieczeniowym
- Zraz wieprzowy z jasnym sosem pieczeniowym
- Kotlet schabowy
- Filet z kurczaka panierowany
- Kotlet mielony faszerowany serem
DODATKI DO WYBORU
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki puree
- Ryż
- Kasza
- Frytki
- Kluski śląskie
- Zestaw surówek
- Bukiet warzyw gotowanych
DESERY DO WYBORU
- Lody z owocami i bitą śmietaną
- Owoce z bitą śmietaną
- Tort komunijny
PRZEKĄSKI - 3 DO WYBORU
- Mięsa pieczone podawane na zimno
- Jaja faszerowane lub w sosie tatarskim
- Sałatka z wędzonym kurczakiem lub jarzynowa
- Śledź w oleju
- Ryba po grecku lub z ananasem
- Galaretka z drobiu lub wieprzowa
- Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
DODATKI DO WYBORU
- Pieczywo
- Masło
- Sosy: czosnkowy, majonezowy
- Ketchup, musztarda
NAPOJE GORĄCE WG ZAMÓWIENIA
- Kawa
- Herbata
NAPOJE ZIMNE 0,5L/OS
- Soki owocowe
- Woda gazowana/niegazowana
- Napoje gazowane
UWAGA !!!
Restauracja "Mars" zaprasza na
wieczorki taneczne
z muzyką na "żywo"
w piątki od godz. 20.00-2.00
i w soboty od godz. 20.00 - 3.00